Re-integratie, Outplacement, Spoor 2

Re-integratie – Outplacement – Spoor 2 trajecten

Door onze jarenlange ervaring in de regionale arbeidsmarkt en onze specialisatie hierbij op vacatures vanaf MBO – niveau hebben we inmiddels ook een mooie reputatie opgebouwd voor wat betreft re-integratie en outplacement. Onze werving- en selectie activiteiten en de werkzaamheden voor wat betreft de re-integratie -, outplacement – en spoor-2 trajecten sluiten zeer goed aan op elkaar. Deze trajecten zijn ALTIJD individueel, omdat dit de kansen op succes aanzienlijk verhoogt!

We maken onderscheid in de volgende trajecten:

 1. Re-integratie
 2. Outplacement
 3. Spoor 2 trajecten

Door gebruik te maken van onze grondige en actuele kennis van de regionale arbeidsmarkt zijn we in staat trends en ontwikkelingen binnen deze arbeidsmarkt direct terug te vertalen naar onze kandidaten. Onze aanpak heeft al veel kandidaten snel aan een mooie job geholpen. Nogmaals: Dit doen we niet grootschalig, maar juist kleinschalig zodat we je één op één persoonlijke aandacht en begeleiding kunnen geven. Maatwerk verhoogt de kans op succes!

Deze trajecten doen we niet voor iedereen, maar alleen voor diegenen waarvan we denken dat ze baat hebben bij onze werkwijze en aanpak. Wanneer we verwachten dat we je niet succesvol kunnen begeleiden naar en/of helpen aan een nieuwe baan, verwijzen we je liever door naar een andere partij die je wellicht beter kan helpen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Spoor 2

Heb je een jaar in de ziektewet gezeten bij je huidige werkgever? Dan kom je in aanmerking voor een Spoor 2 traject !

Het tweede spoor van de re-integratie start wanneer een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is. Je moet dan naar een passende functie buiten je eigen werkgever gaan zoeken. Ook hierin kunnen we je begeleiden.

Wat houdt een traject bij Meijerij Kader in?

Bij alle trajecten kunnen de volgende aspecten aan bod komen, afhankelijk van wat de behoefte is:

 • begeleiding bij opstellen CV en sollicitatiebrief en Linked – in profiel
 • training sollicitatiegesprekken
 • jobhunting
 • analyseren van advertenties en functieprofielen.
 • opbouwen van netwerken
 • begeleiden van sollicitatie activiteiten van A tot Z
 • training persoonlijke presentatie en non-verbale communicatie
 • voorbereiden en stimuleren van sollicitatiegesprekken
 • ondersteuning / begeleiden bij de onderhandelingen
 • nazorg (begeleiding nadat u aan het werk bent gegaan)

Outplacement

Dreigt er of is er sprake van ontslag? Vaak kom je dan, via je werkgever in aanmerking voor een outplacementtraject. Daarin krijg je begeleiding bij het zoeken van een nieuwe baan.

Een outplacement traject wordt ingezet op het moment dat een werkgever een andere baan moet vinden voor een van zijn werknemers. Dat kan zijn door bedrijfssluiting, maar ook omdat een werknemer niet meer naar behoren kan functioneren door bijvoorbeeld een onhoudbare werksituatie of vanwege ziekte.

Samen met jou en je werkgever wordt een plan opgesteld om u te re-integreren bij een ander werkgever. Je mag je transitievergoeding ook inzetten om je outplacementtraject te betalen.

Waarom kiezen voor Meijerij Kader ?

Onze manier van werken is helder en duidelijk zodat je direct weet waar je mogelijkheden en kansen liggen. We bieden je ondersteuning juist op die gebieden waarin versterking nodig is. Maar cijfers zeggen meer dan woorden: Na het volgen van een re-integratietraject bij ons stroomden meer dan 85% van de kandidaten succesvol door naar een plek op de arbeidsmarkt!

Onze “succesformule” bestaat uit 2 aspecten:

1. een persoonsgerichte begeleiding
2. benutting van onze directe contacten met de arbeidsmarkt

Speerpunten zijn:

We bieden je een gedegen traject door een persoonlijke benadering met vaste contactpersonen.

 • We hebben een gevarieerd aanbod van banen vanaf MBO-niveau bij bedrijven en instellingen in de regio.
 • Je kunt van ons een persoonlijke benadering verwachten met een gerichte aanpak op maat, geen standaardoplossing!
 • Je hoeft zelf niet de wettelijk verplichte administratieve rompslomp te regelen.
  Wij regelen alles voor je!
 • We hebben meer dan 20 jaar ervaring met arbeidsbemiddeling vanaf MBO-niveau in de regio Oost-Brabant en Zuid-Gelderland, waardoor we zeer goed op de hoogte zijn van de wensen en de eisen van de arbeidsmarkt.
 • We beginnen alleen een traject als jij én wij denken dat we je succesvol kunnen begeleiden naar een nieuwe baan.

Wil je meer weten over re-integratie, outplacement of Spoor 2? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op. Dit kan uiteraard telefonisch (0413-353318) of per e-mail.

Vul hier uw zoekopdracht in